ČIŠČENJE TELESA S SOKOVI – POSTENJE

NAROČI PAKET

ZAKAJ JE ČIŠČENJE TELESA S SOKOVI KORISTNO

Si želite doseči ravnovesje v telesu, podpreti imunski sistem, urediti prebavo? Si želite lepo kožo, lase in nohte, jasnost misli, lepo postavo in idealno težo, več energije, večjo spolno moč, sijoče oči, občutek lahkotnosti v telesu in splošno dobro počutje? Da? Zato smo za vas pripravili presne sokove, ki smo jih poimenovali Moji Barbarella sokovi.

KAKO SO PRIPRAVLJENI NAŠI SOKOVI

Sokovi so sveže pripravljeni z ljubeznijo iz sadja in zelenjave. Tako pripravljeni sokovi so hranilno gosti, a kalorično revni. Oskrbijo vas s številnimi mikrohranili: vitamini, minerali ter drugimi bioaktivnimi rastlinskimi učinkovinami, ki delujejo protivnetno in podpirajo delovanje vašega telesa.

KAKŠNI NAČINI POSTENJA OBSTAJAJO

Obstajajo različni načini postenja. Lahko se postimo samo ob vodi ali s pomočjo sadno zelenjavnih sokov. Pri postenju samo ob vodi so ljudje praviloma bolj utrujeni in brez energije. Med postom je koristno, da izvajamo lažje telesne aktivnosti, saj le-te pospešijo pretok limfe in posledično čiščenje telesa. Zato je tudi lažje izvajati post s sokovi, saj se bolje počutimo in imamo več energije.  Obenem tak način postenja povečuje sposobnost razstrupljanja in pospešuje procese samozdravljenja organizma.

KAKŠNE SOKOVE LAHKO NAJDETE PRI NAS

Vsako jutro trajanja postenja si privoščite encimsko (po)poln tekoči zajtrk, nadaljujte s kosilom, ki vas ne bo zakisalo, napihnilo in vas uspavalo, ampak vam bo dalo moč, energijo in vam napolnilo vse celice v telesu z vitamini, minerali, encimi in raznimi fitohranili. Po tako popolnem dnevu lahko nadaljujete s tekočo večerjo in izberete sok, ki je lahek a vendarle nasiten in hranljiv. Ker so sestavine stisnjene skozi sokovnik, telo lažje in hitreje absorbira vsa hranila, saj prebava ni potrebna.  

Za začetek vam ponujamo 1 paket po 5 sokov sestavljenih iz sezonskega sadja in zelenjave, in 1 paket sestavljen iz 4 shot-ov oz. koncentriranih sokov. Vsak sok  popijte počasi in po požirkih. Na tak način bo telo lepo počasi absorbiralo vsa hranila, ki so zanj koristna.

NAČRT

Svetujemo vam, da poslušate svoje telo in svoje potrebe in si naredite načrt glede na učinek, ki ga želite doseči. Če se boste resno lotili sprememb, ki jih želite doseči, si naredite enotedenski ali enomesečni načrt  in prilagodite tudi ostalo prehrano in različne navade/razvade temu načrtu, obvezno pa vključite gibanje v svoj urnik. Vadba naj bo nežna npr. raztezanje, joga ali sprehodi na začetku, ko pa boste že izkušeni v postenju pa vadite kot običajno. 

Sokovi so hladno stisnjeni in s tem so ohranjene vse dobrobiti in hranila. Ker boste prejeli večjo količino sokov naenkrat, načrtujte prostor v hladilniku.

PREDEN ZAČNEM

Preden začnete s postenjem oz. s sokovi vsaj tri dni prej izločite ves sladkor in vso belo moko iz svojega jedilnika, vključite pa veliko sveže zelenjave in polnozrnato moko, oreščke in kvalitetno maščobo (ekstra deviško oljčno olje, konopljino olje, kokosovo maščobo, laneno olje..), proseno in ajdovo kašo in čim manj, pravzaprav nič že predelanih jedi.  Vključite veliko vode, vsaj 2,5 do 3 litre na dan. Resno vam svetujemo tudi klistir, saj ne želite, da bi se vam toksini iz črevesja sproščali v telo. 

Če pa si želite samo občasno privoščiti zdrav, čistilen obrok smo pa tudi pravi naslov za vas. Sokove lahko dodate k že vašim obstoječim obrokom oz. nadomestite kakšen obrok s sveže stisnjenim sokom.

KAKO KONČAM

Po končanem postenju s sokovi, počasi uvedite nazaj trdo hrano. Prvi dan po postenju ostanite na svežih solatah in dodajte kakšen sok. Naslednji dan uvedite ostalo kuhano zelenjavo in obdržite sveže solate, tretji dan pa uvedite brezglutenska žita. V primeru, da uživate meso in mlečne izdelke jih počasi začnite uvajati od 4 dne naprej. Pri tem se opazujte in upoštevajte vaše telo. Industrijsko predelana hrana in beli sladkor pa tako ali tako nimata kaj delati na vašem jedilniku kajne?  

Redno razstrupljanje (vsaj dvakrat do trikrat letno) pripomore k dolgoročnemu dobremu počutju in pomaga preprečevati nalaganje strupov v telesu in s tem posledično pripomore k boljšemu imunskemu sistemu. 

POČUTJE, KI VAS LAHKO SPREMLJA OB ČIŠČENJU

Čestitamo vsem, ki boste na začetku občutili slabo počutje, glavobol, slabost, nervozo itd. To pomeni, da se je proces razstrupljanja začel! Lahko čutite tudi kakšna druga nelagodja ali slabše počutje, ne ustrašite se, gre samo za razstrupljanje. Poslušajte svoje telo in če vam resno manjka energije, si vmes privoščite kakšno pest oreščkov ali kakšno lahko solato. Da bi pospešili izločanje toksinov in pomagali telesu poskrbite, da boste na dan spili dovolj tekočine kot npr. nesladkane zeliščne čaje, vodo z limono in ščepcem soli (kot naravni izotonik, da nadomestite izgubljene elektrolite) ali pa samo vodo. Priporočena količina za ženske je 2 – 2,5L in za moške 2,5 – 3L vode na dan.

ČE ŽELITE DOLGOROČNE SPREMEMBE

Če ste se odločili za pozitivne spremembe za vaše počutje in bi želeli spremeniti svoje prehranske navade in svoje telo še bolj podpreti s prehrano, ki bi ustrezala vam osebno, se lahko za nasvete obrnete na prehransko terapevtko Mojco Sekulić. 

Če imate zdravstvene težave ali jemljete določena zdravila se pred začetkom obvezno posvetujte s svojim zdravnikom.

PAKETI SOKOV

Preveri pakete sokov